سرفیس پرو یا آیپد پرو؟ کدام یک برای شما مناسب است؟

سرفیس پرو یا آیپد پرو؟ کدام یک برای شما مناسب است؟

انتخاب یک گجت حرفه‌ای آن هم در میان خیل عظیم محصولاتی که امروزه در بازار تولید می‌شوند شاید کاری دشوار به نظر بیاید. هر یک از این دست محصولات کارایی‌هایی خاص و منحصر به فرد خودشان را دارند که آن‌ها را از دیگر معادل‌های مشابه خود متمایز کند.

فاکتورهایی نظیر سیستم عامل، پورت‌های کاربردی، طراحی محصول از لحاظ وزن و سایز در کنار قدرت و بازده سخت افزاری مجموعه مواردی هستند که اغلب اوقات خریداران را برای انتخاب محصول مناسب گمراه می‌کند. به همین دلیل به شما توصیه می‌کنیم تا این مطلب را دنبال کنید چرا که در این مطلب مواردی را برای انتخاب میان تبلت سرفیس پرو و آیپد پرو عنوان می‌کنیم که در انتخاب شما تاثیرگذار خواهد بود.

هر دو محصولات پیش رو، یعنی سرفیس پرو و آیپد پرو به عنوان تبلت هایی حرفه‌ای با پسوند “پرو” از طرف تولید کنندشان معرفی شده‌اند که باعث می‌شود سطح توقع بازدهی و کارایی از این دو محصول بیشتر از کاربری یک تبلت معمولی برای کارهای شخصی باشد.

این در حالی است که مایکروسافت و اپل در ساخت هر دو این محصولات، بیشترین انرژی و توان خود را به کار گرفته‌اند. هر دو این محصولات با قدرتمندترین پردازنده‌های موجود ساخته شده‌اند و در هر دو می‌توانند به صورت یکجا کار دو دستگاه را انجام دهند:

  1. این دستگاه‌ها می‌توانند به عنوان یک تبلت کار کنند
  2. آیپد پرو و سرفیس پرو تنها با اتصال یک کیبورد می‌توانند مانند یک لپ تاپ جایگزین با نمایشگر لمسی و قلم استایلوس به کار آیند.

مهم‌ترین مسئله‌ای که در این میان وجود دارد این است که هر دو این دستگاه‌ها را نمی‌توان مانند یک تلفن هوشمند در جیب قرار داد و در عین حال بازدهی آن‌ها از یک کامپیوتر ورک استیشن سنگین وزن و غول پیکر  پایین‌تر است.

با این حال هر دو این دستگاه‌ها قدرت زیادی را در خود جای داده‌اند؛ نسل پنجم تبلت های سرفیس پرو مجهز به پردازنده‌های سری Corei5 و Core i7 است و در عین حال آیپد پرو از تراشه اختصاصی A9 و A10 طراحی شده توسط اپل استفاده می‌کند.

با وجود تمام این خصوصیات، هنوز یک سؤال مهم وجود دارد؛ آن هم اینکه کدام یک از این دستگاه‌های “پرو” یا همان حرفه‌ای بیشتر به کار شما میاید؟ و از همه مهم‌تر اینکه آیا به طور کل، یک تبلت مناسب شما هست یا خیر؟ در ادامه می‌خواهیم به این سؤال‌ها پاسخ دهیم.

آیا یک تبلت حرفه‌ای برای شما مناسب است؟

در پاسخ به این سؤال می‌توان  3 خصوصیت مهم و مشترک این دستگاه‌ها را یادآور شد:

  1. تبلت های حرفه‌ای دستگاه‌هایی لوکس و شیک هستند. اسمارت فون‌های بزرگی که نمی‌توان آن‌ها را در جیب جا داد و در عین حال امکان انجام کارهای به مراتب بیشتری را به نسبت یک تلفن هوشمند به شما می‌دهند و انجام کارهایی نظیر وب گردی و تماشای فیلم در آن‌ها بسیار لذت بخش تر است.
  2. امروزه تبلت ها بهترین گزینه برای انجام دادن کارهای دفتری و اداری هستند. کارهایی نظیر خواندن فایل‌های اسناد و PDF، ویرایش تصاویر با استفاده از نمایشگر لمسی و حتی تایپ متون در یک دستگاه فوق‌العاده سبک و قابل حمل نظیر سرفیس پروها و آیپد پرو بسیار آسان‌تر و راحت‌تر است. همین قابلیت باعث می‌شود تا این دستگاه‌ها برای خبرنگارها، گرافیست‌ها، مهندس‌ها، کارمندها و مدیران بسیار مناسب باشد.
  3. قلم استایلوس آزادی بسیار زیادی به شما می‌دهد. به لطف قلم استایلوس شما یک دستگاه قابل حمل به‌اندازه یک دفتر را در اختیار دارید که به تعداد بی‌نهایت یادداشت را در خود جای می‌دهد. این قابلیت می‌تواند تبلت ها را به بهترین ابزار برای دانشجویان، استادها و طراحان تبدیل کند.

سرفیس پرو یا آیپد پرو؟ کدام یک برای شما مناسب است؟

برای پاسخ دادن به این سؤال باید بخش‌های این مجموعه دستگاه‌ها را به صورت نظیر به نظیر با هم مقایسه کنیم:

–          سخت افزار:

از لحاظ سخت افزار، آیپد پرو از تراشه‌های اختصاصی سری A تولید شده توسط اپل استفاده می‌کند. این تراشه‌ها با معماری ARM  64 بیتی تولید شده‌اند و در بهترین شکل خود می‌توانند سیستم عامل iOS و اپلیکیشن های آن را اجرا کنند. این تبلت‌ها دارای 2 تا 4 گیگابایت رم هستند. واحد پردازنده مرکزی آیپد پروها با دو هسته‌ای یا شش هسته‌ای ساخته شده‌اند که بین 2.26 تا 2.39 گیگاهرتز فرکانس پردازش دارند.

از طرف دیگر مایکروسافت در تولید سرفیس‌ها بلند پروازی بیشتری داشته است؛ بر همین اساس تمامی دستگاه‌های سرفیس دارای پردازنده‌های سری Core i5 یا Core i7 هستند. به همین دلیل هم برخی از مدل‌های این دستگاه‌ها مجهز به پردازنده مکانیکی بوده و می‌توانند توان یک لپ تاپ قدرتمند را برای کاربر خود به ارمغان بیاورند. پردازنده‌های کم مصرف  سرفیس پروها تنها 15 وات مصرف انرژی دارند و در عین حال فرکانس پردازشی آن‌ها بین 2.6 تا 4.0 گیگاهرتز است. سرفیس پروها در کانفیگ‌های مختلف با مقدار رم 4، 8 و 16 گیگابایت عرضه می‌شوند و بسته به نوع کار کردن و بازدهی مورد نیاز می‌توان یکی از آن‌ها را انتخاب کرد.

به کار بردن یک پردازنده قدرتمند، همانند آنچه که در بسیاری از لپ تاپ‌ها ارائه شده، می‌تواند سرفیس ها را در برابر آیپد پرو قدرتمندتر کند. با این وجود باید توجه داشت که آیپد پرو از پردازنده‌های همراه استفاده می‌کنند که تنها سیستم عامل اختصاصی همراه اپل را اجرا می‌کنند.

سرفیس ها از لحاظ سخت افزار به هیچ وجه قابل مقایسه با دیگر دستگاه‌های همراه نیستند؛ چرا که می‌توان آن‌ها را در رده لپ تاپ‌های حرفه‌ای و فوق حرفه‌ای دسته بندی کرد.

–          نرم افزار:

استفاده از یک سیستم عامل یکپارچه با محیط دسکتاپ، دقیقاً همان‌طور که تا پیش از این در تمامی کامپیوترهای ویندوزی دیده شده، مهم‌ترین برگ برنده سرفیس‌ها به‌حساب میاید. سرفیس پروها می‌توانند تمامی نرم افزارهای دسکتاپ را دقیقاً همان‌گونه که در لپ تاپ با آن‌ها کار می‌کنید اجرا کنند و جالب اینجاست که حتی برای اجرای این نرم افزارها نیاز به تهیه نسخه مخصوص سرفیس ها ندارید. شما می‌توانید دقیقاً از همان نسخه نرم افزار که تا پیش از این در لپ تاپ یا کامپیوتر دسکتاپتان استفاده می‌کرده‌اید، در سرفیس ها استفاده کنید. از طرفی مایکروسافت به لطف ویندوز استور اختصاصی ویندوز 10، دست کاربران را برای استفاده از اپلیکیشن های موجود در استور باز گذاشته است.

در آن دست مقایسه؛ آیپد پروها از سیستم عامل iOS استفاده می‌کنند. iOS سیستم عامل همراه توسعه داده شده توسط اپل است که تنها از طریق اپ استور مخصوص خود می‌توانند اپلیکیشن‌ها را دریافت کند. اپلیکیشن‌های توسعه داده شده برای آیپد پرو، معمولاً و در اغلب موارد همان اپلیکیشن‌های آیفون هستند که برای سازگاری با نمایشگری بزرگ‌تر توسعه داده شده‌اند.

شاید لذت بازی، آن هم از نوع بازی‌های کامپیوتری و ویندوزی در سرفیس‌ها به مراتب بیشتر باشد. در حالی که در آیپد پرو، تنها می‌توانید بازی‌های IOS را با نمایشگری بزرگ‌تر تجربه کنید. سرفیس ها به لطف ویندوز 10  و گرافیک Intel HD می‌توانند یک کنسول نیمه حرفه‌ای همراه باشند و آیپد پروها، یک آیفون با نمایشگر بزرگ‌تر

لوازم جانبی

انتخاب لوازم جانبی برای سرفیس‌ها و آیپد پروها تأثیر مستقیمی از سیاست‌های هر دو شرکت گرفته است. بر همین اساس، مایکروسافت قلم را در بسته بندی سرفیس ارائه می‌دهد و برای خرید کیبورد، گزینه‌های مختلف را در اختیار شما می‌گذارد. از طرف دیگر باید توجه داشت که اپل همواره لوازم جانبی خود را در رنگی مشخص و معمولاً سفید تولید می‌کند و باید توجه کنید که باید قلم را به صورت جداگانه تهیه کنید.

اشاره به نحوه طراحی کیبورد در هر دو دستگاه نیز خارج از لطف نیست. سرفیس پروها از کیبورد به عنوان یک کاور و پوشش دهنده استفاده می‌کنند که در هر لحظه و با هر شرایطی آماده تایپ هستند. این در حالی است که کیبورد آیپد پروها طراحی بسیار عجیب و نامعمولی دارد. کیبورد آیپد پرو در حقیقت یکی از مهم‌ترین نقص‌های تیم طراحی اپل به رهبری جانی آیو به‌حساب میاید. آبید پرو از کیبورد به عنوان جایگزینی برای کیک استند استفاده می‌کند. همین مسئله باعث شده تا اسمارت کیبورد آیپد پرو تنها در زمانی که دستگاه روی میز قرار گرفته آماده کار باشد.

  • پورت‌های کاربردی:

در چند سال گذشته اپل سیاست بسیار عجیبی را در برابر پورت‌های اختصاصی به کار گرفته است. حذف جک 3.5 میلی متری در آیفون شاید مهم‌ترین اقدام اپل در این مدت بوده است. اپل علاقه زیادی به حذف پورت‌های اختصاصی، افزایش کاربرد دانگل ها و محدود کردن کاربرانش دارد.

لپ تاپ‌ها و تبلت های اپل تنها برای طراحی چند میلی متر نازک‌تر، بسیاری از پورت‌های کاربردی را از دست داده‌اند و کاربر برای انجام بسیاری از کارها نیاز به کلکسیونی از دانگل‌های مختلف دارد. همین مسئله بارها توسط Panos Panay، مدیر عامل ارشد بخش سرفیس در مایکروسافت مورد تمسخر قرار گرفته است.

این در حالی است که تمامی دستگاه‌های سرفیس هم دارای پورت تمام اندازه USB-A و پورت خروجی تصویر Mini Display هستند و در عین حال، اسلات کارت خوان میکرو اس دی را در دل خود جای داده‌اند. مایکروسافت تصمیم ندارد تا کاربر خود را با خرید دانگل‌های گوناگون و محدودیت ذخیره سازی سرگرم و گمراه کند؛ بلکه به‌جای آن می‌خواهد دارنده یک دستگاه سرفیس با دستگاه خود به معنای واقعی کلمه “کار” کند.

به طور کل، می‌توان در مقایسه تبلت های سرفیس پرو و آیپد پرو اعلام کرد، که آیپد پروها دارای ظاهر زیباتر، وزن و ضخامت کمتریاست  و در عین حال کاربردی مشابه با یک تلفن هوشمند با نمایشگر بزرگ را دارند.

این در حالی است که مایکروسافت در تولید سرفیس ها تلاش کرده تا یک کامپیوتر را تا جای ممکن کوچک کند و یک دستگاه قابل حمل را به کاربرانش ارائه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید