یکی از مهمترین مواردی که کاربران در زمان خرید یک کامپیوتر جدید و همچنین نصب یک نسخه تازه از سیستم عامل، به آن توجه میکنند، انتخاب یک سیستم امنیتی مناسب برای محافظت از دستگاه در برابر ویروسها و بدافزارها است. این مسئله در طی چند ماه گذشته و مشخصاً از ماههای ابتدایی 2017 به دلیل گسترش باج افزارها در سطح جهان بیشتر نیز شده است.
در این میان یکی از مهمترین قابلیتهایی که مایکروسافت در زمان توسعه نسخه جدید سیستم عامل خود از آن رونمایی کرد، سیستم امنیتی مایکروسافت با عنوان Windows Defender بوده است.
Windows Defender به طور پیش فرض روی سیستم عامل ویندوز 10 نصب شده و کار یک سیستم امنیتی را برای کاربران ویندوز 10 انجام میدهد. با وجود Windows Defender کاربران دیگر نیازی به زحمت انتخاب یک آنتیویروس دیگر و همچنین نگرانی در مورد کاهش سرعت و بازدهی ویندوز را نخواهند داشت. با این حال یک سؤال بسیار مهم در مورد سیستم امنیتی پیش فرض ردموند وجود دارد و آن هم اینکه آیا Windows Defender به تنهایی امنیت دستگاه را تأمین میکند یا خیر؟
در بحث استفاده از آنتیویروس همواره توجه به تعادل میان امنیت و بازدهی سیستم عامل بسیار مهم بوده است. اگر به تاریخچه Windows Defender در ویندوز 8 و 8.1 نگاهی بی اندازیم، متوجه خواهیم شد که سیستم امنیتی مایکروسافت به هیچ وجه در برابر بد افزارها و ویروسها مقاوم نبوده است. در بازه زمانی سال 2012 تا 2015 گزارشهای زیادی مبنی بر نفوذ بد افزار به کامپیوترها مبتنی بر ویندوز 8 و 8.1 منتشر شد. این در حالی است که نسخه قدیمی Windows Defender به طور پیش فرض در تمامی این دستگاهها نصب بود.
اما این مسئله از زمان انتشار ویندوز 10 و بخصوص انتشار آپدیتهای بزرگ این سیستم عامل تغییر کرده است. مسائلی نظیر حملات باج افزارها از ماههای ابتدایی سال 2017 به بعد باعث شد تا مایکروسافت سیستم امنیتی ویندوز را قدرتمندتر کند. بر همین اساس Windows Defender در چند ماه اخیر با تغییرات بسیار مناسبی همراه شده است.
نسخه جدید Windows Defender که از طریق آپدیتهای خودکار ویندوز 10، پایگاه داده خود را به روز رسانی میکند یکی از ایمنترین و پر بازدهترین سیستمهای امنیتی حال حاضر است که علاوه بر تضمین امنیت کاربر، سرعت کارکرد سیستم عامل را دچار اختلال نمیکند.
با این حال نباید فراموش کرد که Windows Defender به عنوان یک سیستم امنیتی پیشفرض برای کارهای عادی نظیر وب گردی به حساب میاید و استفاده آن برای دستگاههای حرفهای به هیچ وجه توصیه نمیشود.
وجود Windows Defender یک فاکتور لازم، اما ناکافی بر امنیت دستگاههای ویندوزی به حساب میاید. سیستم امنیتی پیش فرض مایکروسافت قادر به پاکسازی رجیستریهای ناخواسته ویندوز ومقابله با برخی از حملات Zero Day را نیست.
پس با این حال پیشنهاد ما این است که اگر از اطلاعات بسیار مهمی در دستگاهتان استفاده میکنید، حتماً از یک سیستم امنیتی مکمل نیز استفاده کنید. اما اگر از دستگاههایی نظیر سرفیس با لایسنس دائم العمر ویندوز استفاده میکنید و کارهای تجاری بسیار مهمی استفاده نمیکنید، سیستم امنیتی ویندوز 10 کم مصرفترین گزینه ممکن برای شما خواهد بود.