آمارهای جدید نشان میدهد نسخهی جدید سیستمعامل ویندوز بالاخره توانسته تا حدودی کاربران را به خود جذب کند. در حقیقت این افزایش گرایش به ویندوز 8 طی چند ماه گذشته به آرامی در حال روی دادن بوده است.
بر اساس آخرین آمار ارائه شده توسط Net Applications که دادههای خود را از منابع مختلفی از جمله مرورگر بازدیدگنندگان وبسایتها جمعآوری میکند، ویندوز 8 و 8.1 بالاخره توانستند در مجموع سهم خود از بازار سیستمعاملهای PC را به بالای مرز 15 درصد برسانند. بصورت مشخصتر، ویندوز 8.1 در ماه اکتبر توانسته به سهم بازار دو رقمی (10.92) دست یابد در حالی که ویندوز 8 به سهم 5.88 درصدی اکتفا کرده است.
در قیاس با ماه گذشتهی میلادی، مجموع سهم ویندوز 8 و 8.1 از بازار سیستمعاملها با رشد 16.8 درصدی روبرو بوده اما اگر بخواهیم بصورت مجزا به تحلیل آمار این دو نسخه بپردازیم، سهم ویندوز 8 تنها 0.29 درصد رشد به خود دیده در حالی که سهم ویندوز 8.1 با جهش 4.25 درصدی روبرو شده است. لازم به ذکر است که این رشد سهم بر اساس آمار پیشبینی شدهی Net Applications برای ماه سپتامبر حدود 4 درصد در نظر گرفته شده است.
احتمالا این تصور در ذهن بسیاری از کاربران به وجود خواهد آمد که افزایش سهم ویندوز 8.1 به قیمت کاهش سهم ویندوز 8 تمام شده و در نتیجهی بروزرسانی این دسته از کاربران رخ داده است. این موضوع تا حدودی با حقیقت منطبق است. بر اساس گزارش Net Applications در همین بازهی زمانی، ویندوز 7 موفق شده با رشد 0.5 درصدی به سهم هنگفت 53.05 درصدی از بازار دست یابد. جالب است بدانید سهم ویندوز بدنام ویستا با کاهش یک چهارم درصدی، به 2.82 درصد تقلیل یافته در حالی که ویندوز XP نیز با سقوط 6.69 درصدی به 17.18 درصد رسیده است.
این آمار و اطلاعات تعدادی سوال را به ذهن وارد میکند که برای نمونه، آیا این مساله را میتوان بعنوان پایان دوران ویندوز XP قلمداد کرد؟ اگر چنین است، آیا همین موضوع ناشی از تسلیم شدن کسب و کارها برای رها ساختن این نسخهی قدیمی و روی آوردن به سیستم مدرنتر بوده یا بالاخره فروش سیستمهای مبتنی بر ویندوز 8 و تبلیغات مایکروسافت اثر خود را گذاشته و افراد را ترغیب به رها ساختن XP کرده است؟
همچنین هرچه جلوتر می رویم میتوانید انتظار داشته باشید که بالاخره سهم بازار ویندوز 7 نیز با شیب ملایمی شروع به کاهش یافتن کند. مایکروسافت از روز گذشته بصورت رسمی فروش نسخههای مختلف ویندوز 7 بجز نسخه ی پروفشنال را به تمام تولیدکنندگان PC متوقف کرد تا همگی مجبور به استفاده از ویندوز 8 در دستگاههای جدید خود باشند. به نظر میرسد تولیدکنندگان هنوز قادر هستند حداقل برای یک سال آینده نیز از نسخهی پروفشنال ویندوز 7 در دستگاههای خود بهره ببرند اما این وضعیت نیز بزودی تغییر خواهد کرد چرا که ردموندیها تمام تمرکز خود را بر روی نسخهی جدید ویندوز گذاشته و عمیقا مایل به گذر از دوران سنتی خود هستند.
مجموع سهم سیستمعامل ویندوز مایکروسافت در ماه اکتبر با کاهش نیم درصدی مواجه بوده و OS X اپل نیز با افزایش حدود نیم درصد این فضا را پر کرده است.
با تشکر از شما