شرکت مایکروسافت به تازگی اطلاعات جدیدی از طراحی سختافزاری سری محصولات سرفیس ارائه داده است و دلیل اینکه چرا هرگز تاندربولت در سرفیس را پشتیبانی نکرده را توضیح داده است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط شرکت مایکروسافت تاندربولت نیاز به دسترسی مستقیم به رم یا Direct access memory دارد که این قابلیت باعث افزایش سرعت انتقال داده میشود؛ اما این مسئله همچنین باعث میشود تا دستگاههای مخرب که احتمالاً به سرفیس نیز متصل میشوند امکان نفوذ به اطلاعات کاربر یا ایجاد کارهای تخریبی را در دستگاههای مختلف داشته باشند.
یکی از مهمترین موارد از این اطلاعات مهم شامل کلید بیت لاکر برای رمز نگاری یک فایل یا ذخیره سازی مشخص میشود. در صورت پشتیبانی از تاندربولت در سرفیس، نرم افزارهای مخرب یا ویروسهایی که از طریق دستگاههای جانبی نظیر فلش مموری یا هارد به دستگاه وارد میشوند، به هکرها اجازه نفوذ به دستگاهها و اطلاعات آنها را میداد.
هکرها از این طریق میتوانستند رمز عبور سیستم عامل ویندوز را دور بزنند و حتی به اطلاعات رمز نگاری شده در درایوهای بیت لاکر دسترسی داشته باشند. در حقیقت هکرها برای دسترسی به این روش تنها نیاز به استفاده از یک بد افزار داشتند تا از طریق فلش یا هارد دارای درگاه تاندربولت در سرفیس اطلاعات کاربران را بربایند و از آنها برای مقاصد مختلف استفاده کنند.
با توجه به این مسئله شرکت مایکروسافت اعلام کرده که حتی در صورت پشتیبانی از درگاه USB-C تمایلی به استفاده از درگاه تاندربولت در سرفیس ها ندارد چرا که این مسئله باعث کاهش سطح امنیت دستگاههای سرفیس میشود.
گفتنی است که شرکت مایکروسافت تا پیش از این بارها مجوزهای مختلفی را برای عرضه سری محصولات سرفیس به بازار دریافت کرده است که یکی از مهمترین آنها مجوز ایمن بودن این دستگاهها به عنوان کامپیوترهای شخصی بوده است. سرفیس ها به دلیل طراحی سختافزاری خاص خود ایمنترین کامپیوترهای مبتنی بر سیستم عامل ویندوز بهحساب میایند.