فهرست مطالب
سرفیس پرو 2017 که با نامهای سرفیس پرو (Surface Pro)و سرفیس پرو جدید (New Surface Pro) نیز نامیده میشود جدیدترین تبلت هیبریدی مایکروسافت برای جایگزینی نسل قبلی سرفیسپرو 4 است. در سرفیس پرو 2017 ویژگیهایی مهمی مانند قدرت پردازش با استفاده از پردازندههای نسل هفتم اینتل افزایش پیدا کرده و حتی عمر باتری نیز تا 50% بهتر شده و به 13.5 ساعت رسیده است. ضمن اینکه برخی از امکانات فوقالعادهای که در سایر محصولات مایکروسافت ارائه میشد اکنون برای سرفیس پرو 2017 نیز در دسترس هستند. از میان این موارد میتوان به کیبوردهای حرفهای سرفیس با پوشش میکروفیبرهای آلکانترا یا قلم سرفیسپن با توانایی تشخیص بیش از 4 هزار سطح فشار برای تعیین ضخامت قلم اشاره کرد که بطور جداگانه قابل تهیه هستند ولی برای نسخههای قبلی امکان استفاده از آنها وجود نداشت.
سرفیسپرو 2017 دارای نمایشگر درخشان 12.3 اینچ PixelSense و پردازندههای نسل هفتم اینتل از خانواده Kaby Lake است. همچنین این مدلها با مشخصاتی از 4 تا 16 گیگابایت حافظه رم همراه با 128 گیگابایت تا 1 ترابایت درایو SSD قابل انتخاب هستند.
توجه داشته باشید که مایکروسافت سرفیس پرو 2017 را به عنوان نسخهای اصلاح شده، با قدرت بیشتر و امکانات بهتر نسبت به سرفیس پرو 4 معرفی کرده است. به همین دلیل آن را با قیمت بالاتری ارائه میکند. اما استفاده از نام سرفیس پرو 5 (Surface Pro 5) برای این مدل صحیح نیست.
توان پردازشی سرفیس
سرفیس پرو 2017 با پردازندههای Core i5 و Core i7 عرضه میشود. در اولین سری از محصولاتی که وارد بازار شد گروه دیگری از پردازندهها با نام Core m3 نیز مورد استفاده قرار گرفت که مصرف انرژی پایینتر و توان پردازشی کمتری داشتند. اما این گروه اکنون به ندرت در بازار یافت میشوند.
پردازنده
مایکروسافت در تبلتهای سرفیس پرو 2017 از پردازندههای Core i7 7660U و پردازندههای Core i5 7300U استفاده کرده است. پردازنده Core i7 7660U مدلی دو هستهای با فرکانس پایه 2.5 گیگاهرتز و 4 مگابایت حافظه نهان است که میتواند برنامههای حرفهای مانند فتوشاپ و انواع نرمافزارهای دیگر را با کارایی قابلقبولی اجرا کند. پردازنده Core i5 7300U نیز مدلی دو هستهای با فرکانس پایه 2.6 گیگاهرتز و 4 مگابایت حافظه نهان است. هر دو پردازنده میتواند بطور همزمان 4 رشته پردازشی را اجرا کنند ضمن اینکه با افزایش درخواست نرمافزار به قدرت بیشتر امکان افزایش فرکانس بطور خودکار در آنها طراحی شده است.
پردازندههای اینتل نسل هفتم قدرت بیشتری دارند و انرژی کمتری مصرف میکنند. مهمترین ویژگی این پردازندهها بهبود کارایی آنها در محیط اینترنت و پردازشهای مالتیمدیا است. به این معنی که میتوانند اجزای مختلف یک صفحه وب را بهطور همزمان پردازش کنند و از انواع روشهای فشردهسازی تصویر پشتیبانی میکنند. در نتیجه برای کاربردهای عمومی و روزمره کارایی بهتری نسبت به قبل دارند. استفاده از این پردازندهها در سرفیس پرو 2017 باعث شده توان پردازش این مدل نسبت به پرو 4 حدود 20% افزایش پیدا کند ضمن اینکه 50% مصرف انرژی کمتری دارند.
گرافیک
پردازش گرافیکی نیز یکی دیگر از مزایای سروفیس پرو 2017 در مقایسه با نسل قبلی است. در سرفیس پرو 4 که سال 2016 معرفی شد به دلیل استفاده از پردازندههای نسل ششم اینتل، واحدهای گرافیکی از نوع HD 515 یا HD 520 بودند که در پردازندههای Core i7 نیز از گرافیک Intel Iris استفاده میکردند اما این واحدها در سرفیس پرو 2107 ارتقا پیدا کردهاند و به گرافیکهای HD 620 یا Iris Plus 640 مجهز شدهاند.
ساختار واحد گرافیک در تبلتهای سرفیس پرو 2017 به صورت مجتمع است و بخش گرافیکی روی پردازنده قرار دارد. به این ترتیب نوع پردازندهای که انتخاب میکنید تعیینکننده واحد گرافیکی است. در پردازندههای Core i5 از گرافیک Intel HD graphics 620 و در پردازندههای Core i7 از واحد گرافیکی Intel Iris Plus Graphics 640 استفاده میشود.
رم و درایو
در بخش رم تفاوت زیادی دیده نمیشود اما در سرفیس پرو 2017 مایکروسافت ساختار ماژولار را تبدیل به تراشههای روی برد کرده است تا سرعت انتقال اطلاعات بهتر از گذشته باشد به همین دلیل ذخیرهسازی دادهها و سرعت خواندن نوشتن در سرفیس پرو 2017 نسبت به قبل بهبود پیدا کرده است. ضمن اینکه در ظرفیتهای 1 ترابایت رابط NVMe به کار رفته است که پهنای باند بالایی را در اختیار دستگاه قرار میدهد.
طراحی
اگر دو مدل سرفیس پرو 4 و سرفیس پرو 2017 را در کنار هم قرار دهید به سختی متوجه تفاوت این دو مدل خواهید شد. هر دو مدل همچنان از پوشش متالیک منیزیومی با نمای پلاتینیوم استفاده میکنند. ضمن اینکه فرم دستگاه، محل قرارگیرهی دکمهها و حتی پایه نگهدارنده نیز در این دو مدل یکسان هستند. البته اگر به دقت طراحی این دو مدل را ارزیابی کنید متوجه تفاوتهای اندکی خواهید شد که مهمترین آنها در طراحی منافذ عبور هوا و سیستم تهویه دستگاه است. در پرو 4 برای خروج هوای گرد در منفذهای جانبی از دریچههای مشبک و متوالی در حاشیه دستگاه استفاده شده بود اما این منافذ در سرفیس پرو 2017 حالت پیوستهتری دارند.
طراحی لبههای سرفیس پرو 2017 یکی دیگر از جزییاتی است که به آسانی قابل تشخیص نیست. در این محصول زاویهها و لبهها با انحنای بیشتری طراحی شدهاند که این ویژگی علاوه بر تاثیر در زیبایی ظاهری یک دلیل فنی بسیار مهم دارد. یکی از شایعترین مشکلات کاربران با سرفیس پرو 4 آسیبدیدگی نمایشگر به دلیل سقوط دستگاه بود. اما اکنون با انحنای بیشتر لبهها، فشار ناشی از ضربه یا سقوط به دلیل توزیع بهتر روی بدنه، کاهش پیدا میکند و احتمالا میزان آسیبدیدگی نمایشگر کاهش خواهد یافت.
وزن
مایکروسافت در زمان معرفی سرفیس پرو 2017 ادعا کرده بود که وزن سرفیس پرو جدید کمتر از مدلهای قبلی خواهد بود اما بعدها با ورود محصولات جدید مشخص شده که این دو مدل از نظر زن تفاوت زیادی ندارند و تنها در حد چند گرم سرفیس پرو 2017 سبکتر است. این موضوع اگرچه یک مزیت برای سرفیس پرو جدید محسوب نمیشود اما باید به یک نکته مهم توجه کرد که این محصول با استفاده از سختافزار قویتر و باتری بزرگتر طراحی شده است و همینکه مایکروسافت توانسته وزن آن را در حد مدل قبلی حفظ کند یک پیشرفت محسوب میشود.
ضخامت
کاهش ضخامت سرفیسهای جدید نیز یکی دیگر از نکتههایی بود که بعدها مشخص شد در حد یک جهش قابل توجه نیست. سرفیس پرو جدید حدود نیم میلیمتر باریکتر از سرفیس قبلی است. البته به لحاظ فنی این موضوع همچنان مهم است زیرا در سرفیس پرو 2017 از پردازندههای نسل هفتم استفاده شده که توان حرارتی آنها 15 وات است و طبیعیتا باید از سیستم خنککننده قویتر با میزان مس بیشتر و حجم بالاتر استفاده کرد که این موارد روی ابعاد دستگاه بیتاثیر نیست اما با وجود بهبود سیستمخنککننده مایکروسافت ضخامت بدنه را همچنان در سطح مدل قبلی حفظ کرده است.
نکته آخر
اگر قصد خرید سرفیس پرو دارید به سراغ سرفیس پرو 2017 بروید. سرفیس پرو 4 همچنان یکی از محصولات پرطرفدار و جذاب برای بازار ایران است. اما اختلاف هزینهای که بابت سرفیس پرو جدید با نسل قبل از آن پرداخته میشود با توجه به مزایای آن، قابل توجیه است.